Jääkiekko on harrastusten kuningas

November 19, 2015

Virtaako suonissasi siniristiveri? Vetääkö tuo veri jääkiekon pariin, haluaisitko olla joskus kuin Teemu Selänne? Huomatessasi, että lapsesi on kiinnostunut jääkiekosta muutenkin kuin vain tuijottamalla sitä telkkarista tai kentän laidalta, sinun on aika hankkia lapsellesi tarvittavat varusteet kyseiseen harrastukseen. Kaikki lähtee tietenkin jaloista eli luistimet ovat tärkein varuste luistelun aloittamiseen. Luistelutekniikka onkin tärkein oppia ensin, sitten tulee vasta itse pelaaminen. Jos ei osaa luistella kunnolla, ei pelitaidoistakaan ole mitään hyötyä.

Tärkein varuste on siis luistimet ja parhaimmat luistimet saat alan liikkeestä, jossa asiantuntija osaa katsoa juuri sopivat luistimet iän ja kasvuvaran huomioiden. Yleensä alan liikkeessä luistimet muotoillaan erillisellä luistinuunilla pelaajan omaan jalkaan sopiviksi. Näin saadaan optimaalisin asento jääkiekon pelaamiseen.

Oikeat varusteet jääkiekkoon

Luistinten lisäksi aloittava pelaaja tarvitsee varusteiksi kypärän suojavisiirillä, sääri- ja kyynärpääsuojat, alapää-, kaula-, ja hartiasuojat, sekä housut, hanskat ja tietysti mailan. Alusvaatteeksi varusteiden alle ihanteellisin on kokopitkä hengittävä aluspuku niin, ettei varusteiden väleihin jää ihoa näkyviin. Lähtökohtana jääkiekkovarusteiden hankinnassa on, että kaikki varusteet ovat sopivia lapselle, eivätkä liian pieniä tai isoja. Lisätietoa varusteista ja niiden sopivuudesta löydät täältä.

Ihan junioreille ei tarvitse ostaa parasta mahdollista laatua, vaan pääasia on istuvuus. Kun ikää tulee lisää ja lajissa kehittyy, on laatuunkin panostettava enemmän. Kypärän on tärkeä olla sopivan kokoinen päähän, se ei saa puristaa tai hölskyä. Samoin kaikki suojat, sillä jos ne ovat liian isoja, saattaa yksikin tönäisy siirtää ne pois paikoiltaan eikä suojaa enää ole siellä, missä pitäisi.

Jääkiekkovarusteet edullisesti

Hyvien jääkiekkovarusteiden ei tarvitse maksaa maltaita, jos tekee hieman esitutkintaa netissä. Easton ja Reebok ovat hallitsevia merkkejä jääkiekkoharrastuksen piireissä ja kyseisiltä merkeiltä löytyy kohtuuhintaisia ja laadukkaita varusteita täältä: http://www.salerunner.fi/.

Jääkiekkovarusteita kannattaa myös tuulettaa usein sekä pestä tarpeen tullen, sillä hiki kasvattaa bakteereita varusteissa etenkin, jos varusteet eivät pääse kuivumaan kunnolla treenien välissä. Varusteissa on usein irrotettavat toppaukset, jotka voi pestä tietyin väliajoin.

Varusteiden kuivuminen pelien välissä on se tärkein juttu. Jokaisen pelimiehen ja -naisen vanhempi tietää, miltä pelihanska haisee, eikä se ole paras tuoksu maailmassa. Pelivarusteisiin on kuitenkin markkinoilla myös erilaisia hajunsyöjäaineita, jotka tappavat tehokkaasti myös bakteerit.