Lisää jääkiekkopelejä Internetissä

November 21, 2014

Erilaisten jääkiekkopelien tarjonta Internetissä on niin suurta, etten malta olla kirjoittamatta niistä vielä muutamaa riviä. Laajasta tarjonnasta ehkä eniten aikuiseen makuun on Liigapörssi, peli, jossa pelaaja kokoaa valmentajana oman liigajoukkueensa ja liigapelien edetessä pitää pelaajista parhaat ja vaihtaa muut. Pelaajalla on pelin alussa käytettävissään 200 000 euroa, jolla suorittaa pelaajahankintoja. Pelaajien arvoon vaikuttaa heidän menestyksensä SM-liigassa. Peliä voi pelata muita Liigapörssi-valmentajia vastaan tai luoda omista kavereistaan porukan ja kisata heitä vastaan.

Perinteiset jääkiekkopelit, joissa tavoitteena on lyödä kiekko maaliin, ovat vielä melko kömpelöitä etenkin 2D sovelluksina, joita ilmaiset nettijääkiekkopelit ovat. Ragdoll Hockey Goalie on peli, joka ei pyrikään minkäänlaiseen realistisuuteen, vaan siinä pelaaja ohjaa maalivahtia torjuntaan vetämällä hiirellä jostakin tämän vartalon kohdasta ja maalivahti sitten singahtaa vedon mukaisesti ja putoaa hallitsemattomasti kuin räsynukke takaisin jäähän. Oikea ajoitus on torjunnan salaisuus tässä pelissä, kuten oikeassa jääkiekossakin. Vapauttamalla hiiren päästät maalivahdin suorittamaan torjunnan.

Break Away on hauska hedelmäpelin tyyppinen 243 voittolinjan videokolikkopeli, jota voit pelata muun muassa sellaisilla online-pelisivustoilla, kuten CasinoEuro. Peli on visuaalisesti mielenkiintoinen videokolikkopeli, jossa erilaiset bonukset ja villit toiminnot esitetään jääkiekkotapahtumin tai -symbolein. Rullissa kuvituksena on jääkiekkoon liittyviä aiheita ja pelaajia sekä tietysti erotuomareita. Taustakuvana on jääkiekkoilija ja pelin äänetkin sopivat hyvin teemaan. Hauskana yksityiskohtana ovat visuaaliset tehosteet esimerkiksi voittojen sattuessa: erotuomarit ja pelaajat luistelevat ja jää särkyy.

1001pelit.com sivustolta löydät monia erilaisia jääkiekkopelejä, joista ehkä siedettävin on Cublo Gamesin Molson Pro Hockey, joka sivustolla on nimellä Jääkiekko 7. Siinä, kuten niin monissa muissakin peleissä yksi pelaaja laukoo kohti maalivahtia hiirellä ohjaten. Hankalia kirjainyhdistelmiä ei tarvitse opetella, joten peli sopii erityisen hyvin pienten lasten ajankuluksi. Grafiikka on pelissä suhteellisen kelvollinen ja äänet muistuttavat jossain määrin jääkiekkopelin aitoa äänimaailmaa. Ainoana harmittaa pelin oikeaa alakulmaa koristava alkoholimainos.