Online-urheilupelit

August 2, 2014

Netistä löytyy runsaasti erilaisia urheiluaiheisia pelejä. Tarjolla on niin moottoriurheilua kuten erilaisia autopelejä ja simulaattoreita, kuin tarkkuuslajeja, kuten ammuntaa ja perinteisiä pallopelejä, kuten jääkiekkoa ja jalkapalloa. Osa peleistä toimii suoraan selaimella, eikä näin ollen edellytä minkäänlaisia asennuksia omalle tietokoneelle. Nämä online-pelit ovat tosin usein varsin yksinkertaisia ja pelien ohjaus tapahtuu joko näppäimiä tai hiirtä käyttämällä. Pelikokemus ei ole siis aivan samanlainen kuin konsolipeleissä, mutta taitavasti suunniteltu nettipeli tempaisee kyllä pelaajan tehokkaasti mukaansa, ja pelien kokeileminen ja vertaaminen on helppoa. Monet online-pelit ovat ilmaisia ja niiden toimintaa rahoitetaan mainostuloilla. Nämä pelit ovat usein tarkoitettu pelkäksi ajanvietteeksi.

Eräs suosittu peli on Football Star videohedelmäpeli, jota voi pelata Betssonin online-palvelussa. Kyseessä on www-selaimella Quickfire-pluginin avulla pelattava vauhdikas kolikkopeli, josta voi ennenkaikkea voittaa rahaa. Tämä on tehnyt Football Starista suositun. Peliä voi aluksi harjoitella leikkirahan avulla, jolloin näkee minkälaisista riveistä saa voittoa ja saa muutenkin käsityksen pelin toimivuudesta. Pelin voi käynnistää joko manuaalisesti itse jokaisella pelikierroksella, tai sitten voi antaa pelin tehdä automaattisesti vaikka 10 peräkkäistä kierrosta.

Urheilupeleistä suosittuja ovat myös erilaiset simulaattorit, joilla voi kokeilla miltä tuntuu olla vaikkapa lentokoneen ohjaamossa. Nykyiset internetin nopeudet ja www-selainten tekniikka nimittäin mahdollistavat tällaiset graafisesti vaativammat sovellukset, jotka vielä 10 vuotta sitten piti ostaa CD-levyllä ja asentaa itse tietokoneelleen. Tulevaisuudessa pelien grafiikka tulee varmasti tarkemmaksi myös online-versioissa, ja tämän myötä pelaajia odottaa entistä realistisempi pelikokemus. Jo tällä hetkellä parhaiden ladattavien pelien 3D-grafiikka on varsin vaikuttavaa ja yhdessä musiikin kanssa nämä tarjoavat erittäin viihdyttäviä hetkiä pelaajille.